SaariTours

 

Kotimaan matkat

Hanko

Hangossa, ”Suomen Etelässä”, on 30 km hiekkarantaa, tasokkaita ravintoloita, ihastuttavat pitsihuvilat, kivat leikkipuistot lapsille ja tietysti avara, alati elävä meri kolmella puolella kaupunkia. Täällä on myös Suomen uusin kylpylä, monta kahvilaa, pirteä kauppakatu, leffateatteri ja Suomen ensimmäinen vesitorni.

Tarjoan Hangossa erilaisia kierroksia asiakkaiden kiinnostuksen mukaan. Yleiskierroksen lisäksi aiheena voi olla sotahistoria, kylpyläpuisto ja -elämä, siirtolaishistoria, Mannerheim Hangossa tai historia muistomerkkien kautta. Teen myös pyöräilyopastuksia, taidekierroksia tai räätälöin teille juuri toivotunlaisen opastuskierroksen.

Päivä Hangossa voi sisältää myös rentoa maisemien ihailua ja vaikka shoppailua kävelykadulla. Kaiken tietysti kruunaa pieni pianokonsertti.

Tarinoita Hangosta ja pianomusiikkia omassa kodissani

Avaan myös kotini ovet asiakkailleni. Kun haluatte mielenkiintoisen tietopaketin Hangosta ja rentoutua maittavan lounaan ja pianomusiikin äärellä, on tämä juuri teitä varten. Tuokio sopii myös esim. pienen porukan pikkujouluksi tai kick-off -tilaisuudeksi. Tervetuloa meille! Hinta 35€/hlö. Onko teitä enemmän? Kesäaikaan puutarhaamme sopii 22 henkeä, ja silloin tarjoan kahvit makean kera, muuten sama ohjelma. 13 €/hlö, max 22 henkeä.

Rooliopastus kylpyläpuistossa

Ihan oma lukunsa on rooliopastukseni Hangon historiallisessa kylpyläpuistossa. Roolinimeni on Therese von Julin (keksitty hahmo), muka Mannerheimin serkku. Kävelemme n. 2 tuntia rauhallista vauhtia kylpyläpuistossa ja kerron roolissani juttuja ”tuttavistani” 1900-luvun alusta. 10 €/hlö, minimiveloitus 90 €. Varaa: leena.immonen@saaritours.fi 

 

Muita kotimaan retkipaketteja ryhmille

Mistä löytyvät nähtävyyksien helmet ja erikoisimmat tarinat, edulliset mutta hyvät lounaat ja parhaat
oppaat? Entä hyvätasoinen, edullinen majapaikka? Hyvin suunniteltu, viihdyttävä ja ehkä opettavainenkin
ohjelma?
SaariToursilla on valmiina yhdestä kolmen päivän paketteja, joihin voit yhdistää historiaa, kulttuuria,
luonnon, merimatkan, rooliopastuksen, lauluhetken, pelejä, kesäteatterin… Vieläkö tulee mieleen muuta,
mitä matkaltanne kaipaatte?

Russarö-risteilyt kesällä 2020

Hangon edustalla on puolustusvoimien käyttämä saari Russarö vain puolen tunnin päässä Hangon satamasta. Saarelle tehdään vain alle kymmenen matkaa kesässä, ja kesän 2020 päivät ovat puolustusvoimilla harkinnassa. Minä (Leena Immonen) toimin oppaana noilla matkoilla, joita voitte varata minun kauttani, tai sitten suoraan osoitteesta www.marinelines.fi. Kerron saarella neljä jännää tarinaa,  käymme katsomassa hurjia tykkejä ja vielä Hangon silmää, eli majakkaa, vaikka sinne ei pääsekään sisään. Ja saaren ”Sotkussa” käy vain käteinen, mutta munkit ovat sitäkin herkullisempia! Aikataulu on aina 17.00 – 20.30, joten tähän reissuun sopii mainiosti yhdistää päivä Hangossa ja lounas.

Tuusula

Jokaisen pitää käydä ainakin kerran Sibeliuksen Ainolassa, Pekka Halosen Halosenniemessä, nauttia herkkulounas Krapihovissa ja käydä lopuksi vaikka Lottamuseossa tai ruukinkupeen herkkukahvilassa.

Kylpylä – konsertti – esitelmä – illallinen Hangossa

Hangon uusi kylpylä, pianokonsertti tarinoiden ja huippumielenkiintoisen esitelmän kera, illallinen, hotelliyö ja aamu-uinti auringonnousun aikaan. Väkevä aistielämys! Kylpylään pääsee syys-toukokuussa, ei kesällä.

Päivä Fiskarsissa

– tapaa taiteilijoita, nauti herkkulounas ja shoppaile. Ja tietysti opastettu kierros.

Fiskars-Tammisaari-Hanko

Todella monipuolinen retki upeaan ruukkikylään, pittoreskiin puukaupunkiin ja merelliseen Hankoon.
Että näin pienellä alueella voikin olla monta erilaista kohdetta! Ja tietysti musiikkia – vien teidät Hangon kirkkoon ja pidän teille minikonsertin kirkon valkoisella flyygelillä.

Ruukkikierros

Mustion linna – Billnäs – Fagervik – Fiskars. Ihastuttavat miljööt, kiehtovat henkilöhistoriat ja herkullinen ruoka. Suomen teollisuushistoria pähkinänkuoressa ja paljon muuta.

Kuninkaantietä itään

Porvoo – Loviisa – Kotkan Langinkoski. Suomen toiseksi vanhin kaupunki ja sen ihastuttava Helmikahvila, Strömforsin ruukki Loviisassa, keisarillinen kalastusmaja. Herkkuja ja historiaa!

Kuninkaantietä länteen

Helsinki – Inkoo – Fiskars – Halikko – Turku. Reissun voi tietysti tehdä toisinkin päin! Inkoossa tapaat aidon suomenruotsalaisen maatilan emännän ja saat maistella hänen kotitekoista pannukakkuaan ja palkintoja voittanutta erikoishilloaan. Fiskarsissa syöt lounaan historiallisessa Kuparipajassa ja iltapäiväkahvit nautitaan Halikossa Wiurilan hienostuneessa kartanossa. Nälkä ei tällä reissulla tule!

Lounaskonsertti

Leena, Hanko-opas ja pianisti avaa kotinsa ovet! Herkullinen lounas, tarinoita Hangosta ja minikonsertti. Sopii 2-12 hengen ryhmille, isommille ryhmille Hangon kaupungintalon lämpiössä, jolloin kyseeseen tulee pikemminkin kahvit kuin lounas.

Retki kaikilla herkuilla

Retki alkaa Salosta – monen tien risteyksestä. Vierailemme lempitaidemuseossani, Salon Veturitallissa, jonka hohtoa lisää vielä torni, jossa on aina jotakin jännittävää esillä.
Veturitallista siirrymme Wiurilan kartanoon, jossa nautimme herkullisen August-lounaan, ja saamme oppaaksemme itse kartanonemännän, joka esittelee kotimuseonsa sekä kartanon
vaunumuseon. Wiurilasta voi myös ostaa gluteenittomia pastoja, erikoisteetä ja muuta mukavaa. Wiurilasta porhallamme Tenholan virkeään pikkukylään, ja saamme maistella  paikallista jäätelöä sekä kylän kuuluisaa juustoa! Kohteena on myös hauska ”sekatavarakauppa”, jossa myydään kaikkea mahdollista traktorinrenkaista juuston
kautta sisustustavaroihin. Lopuksi ajamme hetken Hangontietä ns. Dagmarin lähteelle. Dagmar oli tanskalainen prinsessa, josta tuli Venäjän tsaaritar Maria Feodorovna. Kävelemme kaikessa rauhassa rauhallista metsäpolkua lähteelle. Siellä juomme hiljaisuudessa samaa vettä, jota paikasta on haettu jo vuosisatoja, ja jonka vuoksi Maria Feodorovnakin tuli tämän lähteen luo. Hyvällä tuurilla saamme lähteelle vieraaksemme Fiskarsin metsänhoitajan, joka tuntee
Dagmarin lähteen kuin omat taskunsa. Tätä matkaa et hevin unohda!