SaariTours

 

Kotimaan matkat

Hanko

Tutustu Hankoon ja Saaritoursin valmiisiin opastuspaketteihin Hangon omalla sivulla. Jos et löydä juuri sinulle sopivaa pakettia, ota yhteyttä niin räätälöimme sinulle juuri sellaisen matkan tai opastuksen, kuin haluat.

Muita kotimaan retkipaketteja ryhmille

 
Mistä löytyvät nähtävyyksien helmet ja erikoisimmat tarinat, edulliset mutta hyvät lounaat ja parhaat
oppaat? Entä hyvätasoinen, edullinen majapaikka? Hyvin suunniteltu, viihdyttävä ja ehkä opettavainenkin
ohjelma?
SaariToursilla on valmiina yhdestä kolmen päivän paketteja, joihin voit yhdistää historiaa, kulttuuria,
luonnon, merimatkan, rooliopastuksen, lauluhetken, pelejä, kesäteatterin… Vieläkö tulee mieleen muuta,
mitä matkaltanne kaipaatte?

Russarö-risteilyt kesällä 2020

Hangon edustalla on puolustusvoimien käyttämä saari Russarö vain puolen tunnin päässä Hangon satamasta. Saarelle tehdään vain alle kymmenen matkaa kesässä, aikataulu on 17.00 – 20.30 –  ja tässä ovat kesän 2020 päivät:

  • 14.6. sunnuntai – huom! lähtö klo 12:00.
  • 27.6. lauantai
  • 14.7. tiistai
  • 21.7. tiistai
  • 28.7. tiistai
  • 15.8. lauantai
  • 22.8. lauantai

Minä (Leena Immonen) toimin oppaana noilla matkoilla kaikkina muina päivinä paitsi 14.7.20. Voitte varata risteilynne minun kauttani: leena.immonen@saaritours.fi (40 €/hlö), tai sitten suoraan osoitteesta www.marinelines.fi. Kerron saarella neljä jännää tarinaa,  käymme katsomassa hurjia tykkejä ja vielä Hangon silmää, eli majakkaa, vaikka sinne ei pääsekään sisään. Ja saaren ”Sotkussa” käy vain käteinen, mutta munkit ovat sitäkin herkullisempia! Aikataulu on siis aina 17.00 – 20.30 (paitsi 14.6.), joten tähän reissuun sopii mainiosti yhdistää päivä Hangossa ja lounas. Paketti, johon kuuluu kahvit Rintamamuseossa (15 min päässä Hangosta) sekä Rintamamuseon sisäänpääsy ja opastus, lounas Hangon Casinolla,  viihdyttävä ja informatiivinen yleisopastus sekä Russaröristeily, maksaa 92,00 €/hlö 30-50 hengen ryhmässä. Marine linesin laivan kapasiteetti on 155 henkeä.

Tuusula

Jokaisen pitää käydä ainakin kerran Sibeliuksen Ainolassa, Pekka Halosen Halosenniemessä, nauttia herkkulounas Krapihovissa ja käydä lopuksi vaikka Lottamuseossa tai ruukinkupeen herkkukahvilassa. Ainolassa on edelleen upea henki, ja Sibeliusten hauta kauniissa puutarhassa. Pekka Halosenniemen ateljeekoti on niin kauniilla paikalla kuin olla saattaa, ja sen valtava ikkuna tekee vaikutuksen kehen tahansa. Krapihovi on tunnettu erinomaisesta ruoastaan – siitä todella kannattaa maksaa. Vielä pakettiin mahtuu vierailu Lottamuseossa. 

Lounaskonsertti

Leena, Hanko-opas ja pianisti avaa kotinsa ovet! Herkullinen lounas, tarinoita Hangosta ja minikonsertti. Sopii 2-12 hengen ryhmille, isommille ryhmille Hangon kaupungintalon lämpiössä, jolloin kyseeseen tulee pikemminkin kahvit kuin lounas.

Päivä Fiskarsissa

– tapaa taiteilijoita, nauti herkkulounas ja shoppaile. Ja tietysti opastettu kierros.

Fiskars-Tammisaari-Hanko

Todella monipuolinen retki upeaan ruukkikylään, pittoreskiin puukaupunkiin ja merelliseen Hankoon.
Että näin pienellä alueella voikin olla monta erilaista kohdetta! Ja tietysti musiikkia – vien teidät Hangon kirkkoon ja pidän teille minikonsertin kirkon valkoisella flyygelillä.

Ruukkikierros

Mustion linna – Billnäs – Fagervik – Fiskars. Ihastuttavat miljööt, kiehtovat henkilöhistoriat ja herkullinen ruoka. Suomen teollisuushistoria pähkinänkuoressa ja paljon muuta.

Kuninkaantietä itään

Porvoo – Loviisa – Kotkan Langinkoski. Suomen toiseksi vanhin kaupunki ja sen ihastuttava Helmikahvila, Strömforsin ruukki Loviisassa, keisarillinen kalastusmaja. Herkkuja ja historiaa!

Kuninkaantietä länteen

Helsinki – Inkoo – Fiskars – Halikko – Turku. Reissun voi tietysti tehdä toisinkin päin! Inkoossa tapaat aidon suomenruotsalaisen maatilan emännän ja saat maistella hänen kotitekoista pannukakkuaan ja palkintoja voittanutta erikoishilloaan. Fiskarsissa syöt lounaan historiallisessa Kuparipajassa ja iltapäiväkahvit nautitaan Halikossa Wiurilan hienostuneessa kartanossa. Nälkä ei tällä reissulla tule!

Retki kaikilla herkuilla

Retki alkaa Salosta – monen tien risteyksestä. Vierailemme lempitaidemuseossani, Salon Veturitallissa, jonka hohtoa lisää vielä torni, jossa on aina jotakin jännittävää esillä.
Veturitallista siirrymme Wiurilan kartanoon, jossa nautimme herkullisen August-lounaan, ja saamme oppaaksemme itse kartanonemännän, joka esittelee kotimuseonsa sekä kartanon
vaunumuseon. Wiurilasta voi myös ostaa gluteenittomia pastoja, erikoisteetä ja muuta mukavaa. Wiurilasta porhallamme Tenholan virkeään pikkukylään, ja saamme maistella  paikallista jäätelöä sekä kylän kuuluisaa juustoa! Kohteena on myös hauska ”sekatavarakauppa”, jossa myydään kaikkea mahdollista traktorinrenkaista juuston
kautta sisustustavaroihin. Lopuksi ajamme hetken Hangontietä ns. Dagmarin lähteelle. Dagmar oli tanskalainen prinsessa, josta tuli Venäjän tsaaritar Maria Feodorovna. Kävelemme kaikessa rauhassa rauhallista metsäpolkua lähteelle. Siellä juomme hiljaisuudessa samaa vettä, jota paikasta on haettu jo vuosisatoja, ja jonka vuoksi Maria Feodorovnakin tuli tämän lähteen luo. Hyvällä tuurilla saamme lähteelle vieraaksemme Fiskarsin metsänhoitajan, joka tuntee
Dagmarin lähteen kuin omat taskunsa. Tätä matkaa et hevin unohda!