SaariTours

 

Kesäretkiä ryhmille

Hanko

Tutustu Hankoon ja Saaritoursin valmiisiin opastuspaketteihin Hangon omalla sivulla. Jos et löydä juuri sinulle sopivaa pakettia, ota yhteyttä niin räätälöimme sinulle juuri sellaisen matkan tai opastuksen, kuin haluat.

Muita kotimaan retkipaketteja ryhmille

Mistä löytyvät nähtävyyksien helmet ja erikoisimmat tarinat, edulliset mutta hyvät lounaat ja parhaat
oppaat? Entä hyvätasoinen, edullinen majapaikka? Hyvin suunniteltu, viihdyttävä ja ehkä opettavainenkin
ohjelma?
SaariToursilla on valmiina yhdestä kolmen päivän paketteja, joihin voit yhdistää historiaa, kulttuuria,
luonnon, merimatkan, rooliopastuksen, lauluhetken, pelejä, kesäteatterin… Vieläkö tulee mieleen muuta,
mitä matkaltanne kaipaatte?

Russarö-risteilyt kesällä 2023

Kesälle 2023 Puolustusvoimat eivät ole antaneet yhtään vierailupäivää – palataan asiaan kesällä 2024.

  •  
Lue lisää

Minä (Leena Immonen) toimin oppaana noilla matkoilla (paitsi mahdollisesti 12.7.). Voitte varata risteilynne minun kauttani: leena.immonen@saaritours.fi (40 €/hlö), tai suoraan osoitteesta www.marinelines.fi. Kerron saarella kolme jännää tarinaa,  käymme katsomassa hurjia tykkejä ja vielä Hangon silmää, eli majakkaa, vaikkei sinne pääsekään sisään. Saaren ”Sotkussa” käy vain käteinen, mutta munkit ovat sitäkin herkullisempia! Aikataulu on siis aina 17.00 – 20.30 , joten tähän reissuun sopii mainiosti yhdistää päivä Hangossa ja lounas. Paketti, johon kuuluu kahvit Rintamamuseossa (15 min päässä Hangosta) sekä Rintamamuseon sisäänpääsy ja opastus, lounas Hangon Casinolla,  viihdyttävä ja informatiivinen yleisopastus sekä Russaröristeily, maksaa 92,00 €/hlö 30-50 hengen ryhmässä. Marine linesin laivan kapasiteetti on 155 henkeä.

Tuusula

Jokaisen pitää käydä ainakin kerran Sibeliuksen Ainolassa, Pekka Halosen Halosenniemessä, nauttia herkkulounas Krapihovissa ja käydä lopuksi vaikka Lottamuseossa tai ruukinkupeen herkkukahvilassa. 

Lue lisää

Ainolassa on edelleen upea henki, ja Sibeliusten hauta kauniissa puutarhassa. Pekka Halosenniemen ateljeekoti on niin kauniilla paikalla kuin olla saattaa, ja sen valtava ikkuna tekee vaikutuksen kehen tahansa.

Krapihovi on tunnettu erinomaisesta ruoastaan – siitä todella kannattaa maksaa. Vielä pakettiin mahtuu vierailu Lottamuseossa. Ainola, Halosenniemi sisäänpääsyineen ja opastuksineen ja lounas Krapihovissa 30-50 henkeä 62 €/hlö.

Fiskars - Tammisaari - Hanko

Monipuolinen retki upeaan ruukkikylään, pittoreskiin puukaupunkiin ja merelliseen Hankoon. Että näin pienellä alueella voikin olla monta erilaista kohdetta! 

Lue lisää

Ja tietysti musiikkia – vien teidät Hangon kirkkoon ja pidän teille minikonsertin kirkon valkoisella flyygelillä. Lounas on tavallista parempi: Fiskarsin kuparipajan pöytiintarjoiltu herkkulounas. Hintaa saa vitosen alemmaksi, jos tyytyy buffet-tarjoiluun ja hieman yksinkertaisempaan ateriaan. Hinta 30-50 henkeä 51-55 €/hlö.

Ruukkikierros

Mustion linna – Billnäs – Fagervik – Fiskars. Ihastuttavat miljööt, kiehtovat henkilöhistoriat ja herkullinen ruoka.

Lue lisää

Suomen teollisuushistoria pähkinänkuoressa ja paljon muuta. Mukana koko päivän opas – näin saat kokonaiskuvan alueesta, ruukkien historiasta, nykypäivän elämästä ja kulttuurista. Herkkulounas Fiskarissa ja kahvit Fagervikissa kuuluvat hintaan. 30-50 henkeä 60-63 €/hlö.

Kuninkaantietä itään

Porvoo – Loviisa – Kotkan Langinkoski.

Lue lisää

Suomen toiseksi vanhin kaupunki ja sen ihastuttava Helmikahvila, Strömforsin ruukki Loviisassa, keisarillinen kalastusmaja. Herkkuja ja historiaa! Hinta riippuu siitä, mistä lähdette liikkeelle – pyytäkään tarjous!

Kuninkaantietä länteen

Helsinki – Inkoo – Fiskars – Halikko – Turku. Reissun voi tietysti tehdä toisinkin päin.

Lue lisää

Inkoossa tapaat aidon suomenruotsalaisen maatilan emännän ja saat maistella hänen kotitekoista pannukakkuaan ja palkintoja voittanutta erikoishilloaan.

Fiskarsissa syöt lounaan historiallisessa Kuparipajassa ja iltapäiväkahvit nautitaan Halikossa Wiurilan hienostuneessa kartanoss. Nälkä ei tällä reissulla tule!

Hinta riippuu siitä, mistä lähdette liikkeelle – pyytäkää tarjous!

Kartano, Kuninkaantie ja virkeä pikkukylä

Lue lisää

Retki alkaa Salosta – monen tien risteyksestä. Vierailemme lempitaidemuseossani, Salon Veturitallissa, jonka hohtoa lisää vielä torni, jossa on aina jotakin jännittävää esillä.

Veturitallista siirrymme Wiurilan kartanoon, jossa nautimme herkullisen lounaan, ja saamme oppaaksemme itse kartanonemännän, joka esittelee hurmaavaan tapaansa kotimuseonsa sekä kartanon vaunumuseon. Wiurilasta voi myös ostaa gluteenittomia pastoja, erikoisteetä ja muuta mukavaa.

Wiurilasta porhallamme Kuninkaan tien merkeissä Tenholan virkeään pikkukylään, ja saamme maistella  paikallista jäätelöä sekä kylän kuuluisaa juustoa! Kohteena on myös hauska ”sekatavarakauppa”, jossa myydään kaikkea mahdollista traktorinrenkaista juuston kautta sisustustavaroihin.

Lopuksi ajamme hetken Hangontietä ns. Dagmarin lähteelle. Dagmar oli tanskalainen prinsessa, josta tuli Venäjän tsaaritar Maria Feodorovna. Kävelemme kaikessa rauhassa rauhallista metsäpolkua lähteelle. Siellä juomme hiljaisuudessa samaa vettä, jota paikasta on haettu jo vuosisatoja, ja jonka vuoksi Maria Feodorovnakin tuli tämän lähteen luo. Hyvällä tuurilla saamme lähteelle vieraaksemme Fiskarsin metsänhoitajan, joka tuntee Dagmarin lähteen kuin omat taskunsa.

Tätä matkaa et hevin unohda! Hinta 30-50 henkeä 73-79 €/hlö.