SaariTours

 

Ulkomaanmatkat

Pariisi – Ranska

Kuin ystäväporukassa matkustaisi

SaariToursin ainutlaatuisille Pariisinmatkoille otetaan vain 8‑12 henkeä. Siten voimme istahtaa mille terassille tahansa, syödä pikkubistroissa ja joustaa päivän suunnitelmista. Etkä tunne itseäsi turistiksi: liikut kuin ystäväporukassa, mutta yksi ystävistä (minä) puhuu sujuvaa ranskaa ja opastaa paikan päällä. Kuulet viihdyttäviä ja unohtumattomia tarinoita luentojen sijaan. Koe esim. Napoleonin Pariisi, Temppeliherrojen mystinen kohtalo, Roomalaisten jäljet Pariisissa 300 -luvulle asti tai Pariisin viinitarhat. Leenan teemakierroksilla historia herää eloon ihan uudella tavalla. Ei puoliravia nähtävyydeltä toiselle, vaan lomafiiliksellä asiantuntevan ja viihdyttävän oppaan kanssa.

Näet mahdollisimman paljon Pariisia hyvin suunniteltujen päivien aikana – mutta tiukkaa aikataulua ei ole, joten aikaa jää shoppailulle, terassilla istumiselle, rauhallisille lounaille ja omille toiveillesi. Kaikki maailmankuulut perusnähtävyydet tulee koettua, eikä sinun tarvitse huolehtia päivien aikana mistään.

|

Rakastuin aikanaan Pariisiin ollessani siellä au-pair tyttönä. Kävin yli 100 konsertissa ja ymmärsin aika nopeasti lähteä konsertteihin ajoissa, jotta ehdin löytää kirkon, konserttisalin jne. Istuin sitten kuppilassa ja luin Michelinin opasta juuri siitä korttelista, jossa istuin. Nykyään minulla on 163 kirjaa Pariisista ja tunnen Pariisin melkeinpä läpikotaisin. Olen kehittänyt teemaopastuksia ja kaikenlaista kivaa reissuilleni.

Musiikkia ja muuta Pariisissa

Olen pianisti ja rakastan kaikkea hyvin soitettua musiikkia, löytyi se sitten konserttisalista, kirkosta, kadulta, metrosta, jazz-klubista tai tanssipaikasta. Lähtekää nauttimaan Pariisista ja musiikista kanssani! Tapaat myös pariisilaisia muusikoita.

Chopin-opastuksella näet puoli Pariisia ja Debussy -kierroksella käydään myös impressionistien museossa.

Dordogne – Ranska

Lounais-Ranskan alue Lot/Dordogne on erityisen tunnettu herkuistaan: hanhenmaksaa, tryffeleitä, oliiveja, luumu- ja pähkinäpuita, viiniä, upeaa leipää, suklaata ja vielä erityisen herkullista vuohenjuustoa. Kun matkaamme Dordogneen, huomioimme ruokakulttuurin, mutta saamme matkaan mahtumaan paljon muutakin. Voimme käydä esim. ”gondoliajelulla” yli 100 metrin syvyydessä sijaitsevissa luolastoissa ja vierailla korkeisiin kallioseinämiin rakennetuissa kylissä, kuten esim. pyhiinvaeltajien Rocamadourissa. Tai miltä kuulostaisi vierailu pienellä viinitilalla tai ainutlaatuisessa pienessä suklaatehtaassa, joka ei koskaan ennen ole vastaanottanut vierailijoita?

Dordognen matkoilla lennämme Toulouseen, jossa sijaitsee Ranskan avaruus- ja ilmailukeskus. Kohteesta kiinnostuneelle ryhmälle räätälöimme helposti matkan, johon sisältyy vierailu keskuksessa. Voimme esimerkiksi viipyä kolme päivää Toulousessa ja loput Souillacin kaupungissa, hotellissa, joka sijaitsee aivan keskustassa ja jonka keittiö on huipputasokas.

Rento Champagne-matka

SaariToursin rento shampanjamatka vie sinut kuohuvan juoman mekkaan, Champagnen historialliseen maakuntaan. Yövymme Reimsin kaupungissa ja vierailemme Reimsin upeassa katedraalissa sekä kahdessa shampanjatalossa: Veuve Clicquot:ssa ja Taitteingerissa, joissa luvassa on opastettu kierros maistiaisineen. Yövymme myös keskellä kaupunkia Epernayssa, shampanja-alueen pääkaupungissa, jossa pääsemme vieraisille Moët & Chandon-taloon.

Kotimatkapäiväkin on vielä täysi elämyspäivä. Vierailemme yksityisellä pienellä shampanjatilalla matkalla Pariisiin ja uskomaton matkalaukkupalvelumme hoitaa matkatavaramme suoraan kentälle, jotta me voimme nauttia pariisilaisesta iltapäivästä esim. vieraillen Musée Marmottanissa, hienossa porvariskodissa, jossa on pysyvä Monet-näyttely ja esim. impressionistiryhmän ainoan naisen, Berthe Morrisot’n töitä. Vaihtoehtoisesti voimme valita jonkun muunkin kohteen, ihan toiveiden ja mieltymysten mukaan.

 

Toscana – Italia

Toscana on kohteita pullollaan eikä niihin kyllästy ikinä: Siena, Firenze, Montepulciano, Cortona jne. Asumme matkoillamme keskiaikaisissa pikkukaupungeissa, jotta pääsemme näkemään tavallista italialaista elämää näissä ikivanhoissa raameissa.

|

Italia on kestosuosikki, joka on avautunut minulle pikkuhiljaa, ja tulee nyt ovista ja ikkunoista. Olen ihastunut italialaisten perhekeskeisyyteen, lämpimyyteen, eleganssiin ja historiaan, josta eivät tarinat lopu. Tarjolla on matkoja, joista olen pyrkinyt luomaan sellaisia, että niistä jää väkevä aistikokemus.

Lempitavaroihini kuuluu nykyään Sienasta ostettu erikoinen silkkihuivi, Cortonasta ostettu tummanpunainen iso nahkareppu, Firenzestä hankittu nahkainen pyörällinen matkalaukku, Montepulcianosta ostettu shaali ja Venetsiasta lapsellisuuspuuskassa ostettu pieni monivärinen, lasinen koristeauto. Italiassa on vaikeaa olla shoppailematta, koska hinnat ovat erittäin kohtuulliset, laatu huippua ja kaikessa näkyy eleganssi.

Rooma – Italia

Salaiset puutarhat Rooman ympäristössä

Salaiset puutarhat Rooman ympäristössä: henkeäsalpaavan kauniit puistot ja puutarhat sekä uskomattomia tarinoita. Sinun ei tarvitse olla kiinnostunut puutarhanhoidosta nauttiaksesi esteettisistä elämyksistä tuoksuvissa puutarhoissa. Viterbon etruskikaupungissa on valtava kukkajuhla vapun aikaan – koko kaupunki on koristeltu kukin. Kauneutta, hurjia tarinoita, palatseja, pala Roomaakin, ja kaksi ihanaa neljän tähden hotellia.

Sisilia – Italia

Patikointiretki Sisiliaan

Unohtumaton Sisilia tutuksi. Kevyiden patikkaretkien lisäksi vierailemme mm. Catanian, Palermon, Taorminan ja Syrakusan kaupungeissa. Luvassa on artisaaniliköörien maistelua, historiaa, atsteekkien reseptillä tehtyä suklaata, ruokailuja maalaistalossa, torikierros ja paljon muuta. Patikka Etnan rinteillä tarjoaa sellaisen maiseman, jota kelpaa muistella. Matka sopii kaikille ja sisältää kolme puolen päivän patikointia, loput lomasta on silkkaa nautiskelua!

Friuli-Venezia-Giulia – Italia

Friuli-Venezia-Giulian herkkumatka

Friuli-Venezia Giulia on itsehallinnollinen alue Koillis-Italiassa lähellä Itävallan ja Slovenian rajaa. Tällä matkalla asumme itse yhdessä upeassa vierailukohteessa, nimittäin 1000-luvulla rakennetussa luostarissa, josta tehtiin upea maalaishotelli 25 vuotta sitten. On suihkulähteitä, munkkien jääkellarista tehty upea viinikellari ja uima-allas. Nautimme illallisen joka ilta hotellissamme – mutta aina eri salissa! Maalaishotellin tasosta kertoo esim se, että heillä on peräti kaksi sommelieriä. Paikkaa vetää viides sukupolvi, johdossa kreivitär Stephania Ricci-Luppis. Et ole ikinä syönyt niin kaunista ja herkullista ruokaa kuin mitä täällä tarjoillaan! (villaluppis.it)

Kaikille kulinaristeille tiedoksi, että Udinen kaupungissa pidetään ruokafestarit syyskuun alussa, joten kannattaa kerätä ryhmä ja matkustaa juuri silloin. Lähistöllä sijaitsee myös maailman ainoa mosaiikkikoulu, jonne pääsemme vierailulle.

Montenegro – edullinen, monipuolinen kohde

Montenegro – tuntematon helmi

Tämä pieni maa Kroatian, Bosnia-Herzegovinian ja Serbian tuntumassa on säilynyt edullisena, monipuolisena kohteena. Se yhdistetään yleensä muihin kohteisiin, mutta SaariToursinn matkalla paneudutaan maan omaan historiaan, kulttuuriin, nähtävyyksiin – ja tietysti herkkuihin.

Kotorin kaupunkia hallitsivat muinoin rikkaat merimiehet, ja me asumme erään merimiehen rakennuttamassa kaupunkihuvilassa. Vaikka hiekkarantaa ei ole, aurinkotuolilta voi hypätä suoraan mereen. Päivittäin tustustumme sitten erilaisiin kohteisiin oppaan kanssa, ja meillä on tietenkin myös vapaa-aikaa. Hinta 2020:  6 päivää, 5 yötä, min 20 henkeä 766,00 €/hlö PLUS lentolippu. Hintaan kuuluu 3 lounasta, 2 illallista, majoitus 2 hh, sisäänpääsyt päivittäin, opastukset, venereissu ja purtavaa, moderni bussi käytössämme koko matkann ajan, vierailut kansallispuistossa, juusto-kinkkumaistelussa, oliiviviljelmällä, luostarissa, ent. kuninkaallisessa linnassa ja  arkeologisessa museossa, sekä Leena Immosen matkanjohtajuus. Reissun voin tehdä vuoden ympäri, mutta uimista ajatellen keväästä syksyyn on parasta aikaa.