SaariTours

 

Resor på svenska

Söker du efter välorganiserade resor med lite annorlunda innehåll både i Finland och i utlandet? Det är just vad jag håller på med!

 

Resor i Finland


Välj bland bruksrunda i Västra Nyland, underbar dag i Hangö, den historiska Kungsvägen från Helsingfors mot öster eller väster….

Som pricket på iet brukar jag ge en pianokonsert antingen i Hangö stadshus eller Hangö kyrka, pianist som jag är. I Hangö kyrka bruka jag kombinera en rörande text av Mika Waltari med ett kompletterande verk av Einojuhani Rautavaara, och avsluta med ett ljusare verk. På detta sätt får ni en upplevelse, som både berör och får er på gott humör. I Hangö stadshus fina sal brukar jag spela en 45 minuters konsert med videon, som min man har skapat. Sibelius, Emil Sjögren, Debussy, Chopin….Jag har också både Finlandia och Valse Triste i Sibelius’ egna pianoarrangemang i repertoaren.

Det förnyade Hangö
 

Det blåser nya vindar nu i Hangö! Till exempel Hangös berömda Casino är fullständigt renoverat och dess lunch buffet har blivit en verklig succes – naturligtvis med havsutsikt. Frontmuseet i Lappvik har genomgått en total renovering, och där finns nu en stilig och mångsidig utställning om Hangö under vinter- och fortsättningskriget. Dessutom är det anrika hotellet Regatta nu som det ska efter flera misslyckade år – ett fint jugendslott.

De, som vill köpa en fritidsbostad i Hangö blir fler och fler med åren. Med fritidsborna blir livet i Hangö livligare på sommaren, men också året om, särskilt på veckosluten. Tjänsterna för turisternna ökar hela tiden. De gamla spetsvillorna renoveras, de traditionella turistmålen förnyas, och det föds också nya besöksmål.

Unik natur

 
Hela staden tycks förnya sitt utseende såväl av hangöborna själva som av stadens myndigheter. Om du har varit i Hangö för några år sedan, kom och se vad allt det händer här!

Bara en sak är som den alltid varit – naturen, som är unik. 30 kilometer av fina sandstränder, moar fyllda av tallar och släta granitberg som erbjuder en vy till horisonten från tre sidor av staden. Ingen i Hangö äger ständer – de är fria för alla att njuta av.

Fyra årstider i Hangö

 
Sommaren i Hangö är full av högklassiga evenemang och om de inte lockar dig speciellt, kom till Hangö på våren och hösten! Då finns det gott om plats i restaurangerna, vädret brukar vara fint här i södern, och Finlands nyaste spa är öppen för allmänheten (inte på sommarmånadernna!). Guidningar går att få året om.

Vill du få starka upplevelser, kom på slutet av hösten och upplev det stormiga havet, och som motsats stränderna, som på en lugn dag helt ser ut som på sommaren. Vi brukar inte få snö, men när det blir köldgrader, skapar havet sagolika vyer.

SaariTours

erbjuder en full repertoar av guidningar, som berör en massa intressanta ämnen: Hangös kultur, historia, krigshistoria, emigranterna, hamnarna och naturen. Guidningarna är underhållande och det finns alltid plats för dina egna frågor.

Restaurangerna och övernattningarna lönar det sig att boka via SaariTours, eftersom de inte kostar någonting mera, men du kan vara säker på att få bästa kvalitet för dina pengar.

Utlandsresor

Frankrike

 

Mina utlandsresor går mest mot Frankrike och Italien. I Frankrike är Paris och Dordogne mina favoritmål. Paris är alltid underbar, och jag lovar, att du får en helt annan bild av staden, när du reser med mig, en yrkesguide!

Dordogne är otroligt mångsidig destination med rymdforskning, AirBus-fabriken, grottor, höga berg, pittoreska småstäder, Europas enda automatiska leksakers museum (tänk skyltfönstret under julen på Stockmann), för att inte tala om läckerheter: gåslever, tryffel, AOC-belagda nötter, ”svart vin” från Cahors, getost som du aldrig smakat förr…Den här resan är en hitt i SaariTours repertoar. Inte ens fransmännen känner väl Dordogne-regionen; så svåråtkomlig har den varit.

Du hittar feedback på mina resor från Asiakaspalautteita

Italien

I Italien rekommenderar jag resan ”Hemliga trädgårdar runt Rom”. Vanligtvis stannar folk i Rom, eller åker direkt vidare t ex till Toscana. Men runt Rom finns underbara trädgårdar, slott, restauranger, byar…vi bor på två underbara hotell under 6 dagar i Italien, och flyg till Rom får man relativt förmånligt. Denna resa fylls av dofter, vyer, estetik, historia, mat…vad mera behövs det?

Toscana är förstås alltid värt en resa, och med mig kommer du t ex in i ett museum, som inte är öppen till allmänheten. Florence, Siena, Cortona, Montepulciano….underbara ställen! Extra: i Montecatini Terme, en halv timme från Florence, hålls en operafestival april-oktober med vissa datum. Skulle det smaka med italiensk opera, resa till Florence, Lucca och Pisa?

Sardinien – Europas finaste stränder och intressant historia…om Napoleon intresserad er såsom mig, kan vi göra en exkursion till Korsika. Vinodlingar, arkeologi, lunchkryssning till gömd strand, lyxhotell…verkligen en annorlunda resa.

 

Jag samarbetar med Viking Line Sverige och har 2 paket i Viking Lines sortiment.

Längs den historiska Kungsvägen

En dag i Finland från Åbo till Helsingfors. Leena Immonen eller Torsti Salonen fungerar som guide under hela Finlandsdagen. Kaffe och bakelse får vi i anrika Wiurila Gård, sedan fortsätter vi till Fiskars för lunch i ”Kopparsmedjan” samt kaffe och pannkaka i Mangs Gård i Ingå (en äkta finlandssvensk lantgård!). Ankomst till Åbo, avfärd från Helsingfors eller vice versa.

 

 

Boka resan via Viking Line!

SaariTours – Special Traveling Agency

Leena Immonen
Luotsikatu 19
10940 Hanko

Phone +358408407679
E-mail: leena.immonen@saaritours.fi

VAT number: 2083316-5

Tour operator register ID: 540/07/Mj

 

Konst och historia

Två dagars resa i Finland. Dag 1: Guiden Leena Immonen hämtar gruppen från Helsingfors och vi kör till Fiskars till lunch och fritid. Sedan följer guiden Anne Ingmans rollguidning som Helene Scherfbeck i Ekenäs gamla stad, samt ett besök på museicentret EKTA där det finns Scherfbecks målningar. Resan fortsätter till Hangö, där gruppen bor i det fina jugendhotellet Regatta. På kvällen får gruppen en privat pianokonsert i Hangö stadshus vackra sal och sedan följer middag på hotel Regatta. Dag 2: Följande dag sker en guidad rundtur i Hangö inklusive en stämningsfull stund i Hangö kyrka med krigshistoria och pianomusik, och sedan lunch i en härlig, stor sommarrestaurang vid havet i Hangö. Resan fortsätter till Lappviks Frontmuseum, som står på stället där den Svenska Frivilliga Bataljonen hade frontansvar 1941-1942. Från Lappvik fortsätter resan till Salo, till anrika Wiurila Gård, där vi får kaffe/bakelse, släktpresentation, vagn- och hemmuseum under guidning av självaste värdinnan på gården. Resan avslutas på Hirvensalo-ön vid Åbo, i en underbar träkyrka, där vi får en guidning och en avslappnande pianokonsert, innan resan slutar i Åbo hamn.