SaariTours

 

Resor i Finland

för svenska grupper

Jag samarbetar med Viking Line Sverige och har tre paket i Viking Lines sortiment.

1. Längs den historiska Kungsvägen: En dag i Finland från Åbo till Helsingfors. Leena Immonen eller Torsti Salonen fungerar som guide under hela Finlandsdagen. Kaffe och bakelse får vi i anrika Wiurila Gård, sedan fortsätter vi till Fiskars för lunch i ”Kopparsmedjan” samt kaffe och pannkaka i Mangs Gård i Ingå (en äkta finlandssvensk lantgård!). Ankomst till Åbo, avfärd från Helsingfors eller vice versa.

2. Från Fiskars till Hangö: Två dagars rundresa från Helsingfors och Fiskars designer- och hantverksby till Hangö spa Regatta med Leena Immonens pianokonsert Hangö stadshus. Det finns fritid i Fiskars, och fritid i Hangö, t ex att shoppa i Hangös butiker, uppleva Finlands sydligaste strand, njuta av hotel Regattas spa (Finlands nyaste!) och mycket mer! Lunch dag 2 åtnjuts i en härlig, stor sommarrestaurang precis vid havet.

3. Fiskars med inriktning historia: En dags resa. Guiden/pianisten Leena Immonen hämtar gruppen från Helsingfors, och vi åker till Fiskars till lunch och fritid. Sedan fortsätter vid mot Lappvik, där vi bekantar oss med Frontmuseet på det stället, där den Svenska Frivilliga Bataljonen hade frontansvar 1941-1942. Efter Frontmuseet kör vi till Halikko, det anrika Wiurila Gård, där vi får höra släktens historia medan vi dricker kaffe och njuter av en bakelse, sedan för värdinnan oss till Wiurilas vagn- och hemmuseum. Resan fortsätter till HIrvensalo-ön vid Åbo, där vi får en guidning i en fantastisk träkyrka, samt avslutar resan med en avslappnande pianokonsert. Resan till Åbo hamn tar endast 25 minuter.

4. Fiskars med inriktning konst: En dags resa. Guiden/pianisten Leena Immonen hämtar gruppen från Helsingfors, och vi åker till Fiskars till lunch och fritid. Därefter följer en oförglömlig rollguidning i Ekenäs: guiden Anne Ingman förvandlar sig till konstnärinnan Helene Scherfbeck, och vi promenerar med henne i Ekenäs gamla stad och bekantar oss med Scherfbecks målningar i museicentret EKTA. Efter Ekenäs-besöket kör vi till Salo, till ett litet men välskött konstgalleri; Lokstallet (Veturitalli). Vi får ett guidat besök på galleriet, innan vi fortsätter till Hirvensalo-ön vid Åbo. I den fantastiska träkyrkan får vi en guidning och avslutar resan med en avslappnande pianokonsert. Resan till Åbo hamn tar endast 25 minuter.

5. Konst och historia: Två dagars resa i Finland. Dag 1: Guiden Leena Immonen hämtar gruppen från Helsingfors och vi kör till Fiskars till lunch och fritid. Sedan följer guiden Anne Ingmans rollguidning som Helene Scherfbeck i Ekenäs gamla stad, samt ett besök på museicentret EKTA där det finns Scherfbecks målningar. Resan fortsätter till Hangö, där gruppen bor i det fina jugendhotellet Regatta. På kvällen får gruppen en privat pianokonsert i Hangö stadshus vackra sal och sedan följer middag på hotel Regatta. Dag 2: Följande dag sker en guidad rundtur i Hangö inklusive en stämningsfull stund i Hangö kyrka med krigshistoria och pianomusik, och sedan lunch i en härlig, stor sommarrestaurang vid havet i Hangö. Resan fortsätter till Lappviks Frontmuseum, som står på stället där den Svenska Frivilliga Bataljonen hade frontansvar 1941-1942. Från Lappvik fortsätter resan till Salo, till anrika Wiurila Gård, där vi får kaffe/bakelse, släktpresentation, vagn- och hemmuseum under guidning av självaste värdinnan på gården. Resan avslutas på Hirvensalo-ön vid Åbo, i en underbar träkyrka, där vi får en guidning och en avslappnande pianokonsert, innan resan slutar i Åbo hamn.

Boka resan via Viking Line!

SaariTours – Special Traveling Agency

Leena Immonen
Luotsikatu 19
10940 Hanko

Phone +358408407679
E-mail: leena.immonen@saaritours.fi

VAT number: 2083316-5

Tour operator register ID: 540/07/Mj

 

för Finlandsvenska grupper

Söker du efter välorganiserade resor med lite annorlunda innehåll både i Finland och i utlandet? Det är just vad jag håller på med! Välj bland bruksrunda i Västra Nyland, underbar dag i Hangö, den historiska Kungsvägen från Helsingfors mot öster eller väster….

Som pricket på iet brukar jag ge en pianokonsert antingen i Hangö stadshus eller Hangö kyrka, pianist som jag är. I Hangö kyrka bruka jag kombinera en rörande text av Mika Waltari med ett kompletterande verk av Einojuhani Rautavaara, och avsluta med ett ljusare verk. På detta sätt får ni en upplevelse, som både berör och får er på gott humör. I Hangö stadshus fina sal brukar jag spela en 45 minuters konsert med videon, som min man har skapat. Sibelius, Emil Sjögren, Debussy, Chopin….Jag har också både Finlandia och Valse Triste i Sibelius’ egna pianoarrangemang i repertoaren.

Mina utlandsresor går mest mot Frankrike och Italien. I Frankrike är Paris och Dordogne mina favoritmål. Paris är alltid underbar, och jag lovar, att du får en helt annan bild av staden, när du reser med mig, en yrkesguide!

Dordogne är otroligt mångsidig destination med rymdforskning, AirBus-fabriken, grottor, höga berg, pittoreska småstäder, Europas enda automatiska leksakers museum (tänk skyltfönstret under julen på Stockmann), för att inte tala om läckerheter: gåslever, tryffel, AOC-belagda nötter, ”svart vin” från Cahors, getost som du aldrig smakat förr…Den här resan är en hitt i SaariTours repertoar. Inte ens fransmännen känner väl Dordogne-regionen; så svåråtkomlig har den varit.

I Italien rekommenderar jag resan ”Hemliga trädgårdar runt Rom”. Vanligtvis stannar folk i Rom, eller åker direkt vidare t ex till Toscana. Men runt Rom finns underbara trädgårdar, slott, restauranger, byar…vi bor på två underbara hotell under 6 dagar i Italien, och flyg till Rom får man relativt förmånligt. Denna resa fylls av dofter, vyer, estetik, historia, mat…vad mera behövs det?

Toscana är förstås alltid värt en resa, och med mig kommer du t ex in i ett museum, som inte är öppen till allmänheten. Florence, Siena, Cortona, Montepulciano….underbara ställen! Extra: i Montecatini Terme, en halv timme från Florence, hålls en operafestival april-oktober med vissa datum. Skulle det smaka med italiensk opera, resa till Florence, Lucca och Pisa?

Sardinien – Europas finaste stränder och intressant historia…om Napoleon intresserad er såsom mig, kan vi göra en exkursion till Korsika. Vinodlingar, arkeologi, lunchkryssning till gömd strand, lyxhotell…verkligen en annorlunda resa.

Du hittar feedback på mina resor från Asiakaspalautteita.

Du hittar feedback på mina resor från Asiakaspalautteita