SaariTours

 

Matkoja pienille ryhmille

Lähde mukaan pienten ryhmien matkoille – 5-7 ihmistä, kuin kaveriporukassa. Olen matkatoimiston omistaja, auktorisoitu matkaopas, matkanjohtaja ja pianisti. Matkustan aina ryhmieni mukana, ja toimin matkanjohtajananne, oppaananne ja tulkkinanne.

Firmani motto on – ”Pari askelta sivummalle”, sillä sieltä löytyvät aidot paikat, paikalliset ihmiset, pienet perheravintolat, pienet viinitilat. Kohteeni ovat pääasiassa Italiassa ja Ranskassa.

Pariisi

Pariisi on parasta pienten ryhmien kanssa, sillä silloin mahdutaan pieniin ravintoloihin (minulla on lista gourmet-bistroista), metron käyttäminen on helppoa, majoitus löytyy helposti, ja lippuja saa tapahtumiin. Olen Pariisissa kuin kotonani, joten jollet ole ollut Pariisissa suomalaisen oppaan mukana, lähde minun mukaani!

Kerron sinulle Temppeliherrojen salaisista kuvioista Pariisin kartalla ja siitä, kuinka Pariisi selvisi ehjänä toisesta maailmansodasta, vaikka hilkulla oli. Kivointa minusta on istua baarin terassilla, siemailla drinkkiä ja tutkailla ohi kulkevia ihmisiä.

 

Musiikkimatka Pariisiin

Ihan kaikista mukavinta minusta on tehdä MUSIIKKIMATKA PARIISIIN. Silloin bongataan päivittäin musiikkia Pariisin valtavasta tarjonnasta. Pysähdytään kuuntelemaan katusoittajia, metromuusikoita, käydään jazzklubeissa, lattaripaikoissa, kirkkokonserteissa – mitä nyt löytyykään. Ainahan voi olla, että kaupungissa on joku iso kansainvälinen tähti, ja lippuja saa myös Pariisin sinfonikkojen konsertteihin.

Kerran olen ollut impressionistien museossa kamarimusiikkikonsertissa ja olin pyörtyä onnesta – ihanaa taidetta ympärillä ja taitavia soittajia, joiden kappaleet kaikuivat museon hienossa akustiikassa. Oh-la-laa!

Koska arvostan pienissä ryhmissä nimenomaan sitä, että olemme vapaita tekemään mitä haluamme, kaikkien ei tietenkään tarvitse osallistua joka konserttiin jonka löydämme. Haluatko viettää omaa aikaa kun muut menevät jazzklubille? Siitä vaan, tavataan taas huomenna! Näin voimme helposti viettää vaikka 5 päivää Pariisin musiikkimaailmaa koluten. Minä tietysti hoidan kaikki järjestelyt, sinä sen kuin nautit. Ja tietysti kerron teille tarinoitani Pariisissa vaikka lasillisen äärellä. Alla bongaamiani soittajia.

Dordogne

Lounais-Ranskan alue Lot/Dordogne on erityisen tunnettu herkuistaan: hanhenmaksaa, tryffeleitä, oliiveja, luumu- ja pähkinäpuita, viiniä, upeaa leipää, suklaata ja vielä erityisen herkullista vuohenjuustoa. Kun matkaamme Dordogneen, huomioimme ruokakulttuurin, mutta saamme matkaan mahtumaan paljon muutakin. Voimme käydä esim. ”gondoliajelulla” yli 100 metrin syvyydessä sijaitsevissa luolastoissa ja vierailla korkeisiin kallioseinämiin rakennetuissa kylissä, kuten esim. pyhiinvaeltajien Rocamadourissa. Tai miltä kuulostaisi vierailu pienellä viinitilalla tai ainutlaatuisessa pienessä suklaatehtaassa, joka ei koskaan ennen ole vastaanottanut vierailijoita?

Dordognen matkoilla lennämme Toulouseen, jossa sijaitsee Ranskan avaruus- ja ilmailukeskus. Kohteesta kiinnostuneelle ryhmälle räätälöimme helposti matkan, johon sisältyy vierailu keskuksessa. Voimme esimerkiksi viipyä kolme päivää Toulousessa ja loput Souillacin kaupungissa, hotellissa, joka sijaitsee aivan keskustassa ja jonka keittiö on huipputasokas.

Niort, kaupunki Länsi-Ranskassa

Niortin kaupungista et varmaan ole kuullutkaan, onhan kaupungilla jännä motto ”Vivons heureux, vivons cachés” eli ”eläkäämme onnellisina, eläkäämme piilossa”. Jos etsit paikkaa, jossa ei ole turisteja, tämä on juuri sinulle. N. 60 000 asukasta, kaunis keskusta jota halkoo Sèvres-joki, ihmeellinen suo-alue ”Vihreä Venetsia” 10 km päässä, hullunhauska husky-ajelu vehreällä maaseudulla ja vielä leivonnaiskurssi pienessä Echirén kylässä, jossa tehdään maailmankuulua voita.

Miten sinne pääsee: Lento Pariisiin, juna suoraan kentältä Poitiersin kautta Niortiin. Asumme 2 tähden hotellissa, jossa on 5 tähden palvelu. (Tähtiä on vain 2 koska hotellissa ei ole  hissiä). Hotelli on aivan Niortin keskustassa ja täynnä jänniä yksityiskohtia joka huoneessa teekuppeja myöten. Reissu on parhaimmillaan 5-6 hengen ryhmässä.

Aina ihastuttava Nizza

Tällä reisssulla voidaan lentää joko suoraan Nizzaan, tai sitten Marseilleen. Jälkimmäiseen lennettäessä on se etu, että tutusstumme myös Marseilleen, ja seuraavan päivänä ajelemme Nizzaan, mutta käymme ensin hienossa kasvitieteellisessä puutarhassa meren rannalla ja Toulonin kaupungissa, jossa on Ranskan laivaston tukikohta. Sinne pääsee opastetulle kierrokselle veneellä. On aika eksoottista lipua sotalaivojen keskellä. 

Itse Nizza on ihastuttava, ikivanha kaupunki, jossa voi viettää vaikka koko loman. Mutta yhden päivän vietämme vuorilla – käymme ostamassa julmetun hyvää oliiviöljyä, ja syöpmme elämämme parhaan aterian Aups-nimisessä kaupungissa La Truffe-ravintolassa. Huippukokki Sebastian Gaillard teki minulle siellä elämäni parhaan vegeannoksen – aivan taivaallissta ruokaa. Hän harrastaa molekyylikeittiötä, ja annoksessani oli paitsi tryffeleitä, myös kultaa!

Champagne

SaariToursin rento shampanjamatka vie sinut kuohuvan juoman mekkaan, Champagnen historialliseen maakuntaan. Yövymme Reimsin kaupungissa ja vierailemme Reimsin upeassa katedraalissa sekä kahdessa shampanjatalossa: Veuve Clicquot:ssa ja Taitteingerissa, joissa luvassa on opastettu kierros maistiaisineen. Yövymme myös keskellä kaupunkia Epernayssa, shampanja-alueen pääkaupungissa, jossa pääsemme vieraisille Moët & Chandon-taloon.

Kotimatkapäiväkin on vielä täysi elämyspäivä. Vierailemme yksityisellä pienellä shampanjatilalla matkalla Pariisiin ja uskomaton matkalaukkupalvelumme hoitaa matkatavaramme suoraan kentälle, jotta me voimme nauttia pariisilaisesta iltapäivästä esim. vieraillen Musée Marmottanissa, hienossa porvariskodissa, jossa on pysyvä Monet-näyttely ja esim. impressionistiryhmän ainoan naisen, Berthe Morrisot’n töitä. Vaihtoehtoisesti voimme valita jonkun muunkin kohteen, ihan toiveiden ja mieltymysten mukaan.

Sorrento – Amalfi, Napolinlahden rannalla

Sorrento Amalfin rannikolla on ihastuttava paikka Italiasssa. Caprin saari, henkeä salpaava rannikkotie, Sorrenton basaarit, Pompei ja Vesuvius – mikä monipuolinen ja aistikas matka. Lennämme Roomaan, sieltä pikajuna Napoliin ja vielä hetken kuljetus Sorrentoon.

Sisiliaa patikoiden

Unohtumaton Sisilia tutuksi. Kevyiden patikkaretkien lisäksi vierailemme mm. Catanian, Palermon, Taorminan ja Syrakusan kaupungeissa. Luvassa on artisaaniliköörien maistelua, historiaa, atsteekkien reseptillä tehtyä suklaata, ruokailuja maalaistalossa, torikierros ja paljon muuta. Patikka Etnan rinteillä tarjoaa sellaisen maiseman, jota kelpaa muistella. Matka sopii kaikille ja sisältää kolme puolen päivän patikointia, loput lomasta on silkkaa nautiskelua!